uFeel.me
ЗА НЕДОВОЛСТВОТО
Автор: ivelinage2,  30 март 2011 г. в 00:02 ч.
прочити: 233
Човекът, без да осъзнава,
живее в свойто недоволство
от детството и чак до края
ругае той съдбата и охолство
мечтае и си мисли, че е рая.

Раят не значи и охолство.
Раят вътре е в душата.
Да имаш светли чувства и доволство
от свършената работа – накрая
със радост ти да си починеш.

Че следващият ден да почне
на чисто, а и по е лесно
сред чистота да правиш нещо –
доставя ти наслада зряла,
узнал вкуса на благоделата.

Защото недоволството в човека
прекарва тънка нажежена нишка,
съсипва тя доброто у човека –
услуга прави зла на Сатаната,
лукаво дебнещ зад всяка крива стъпка…

За пример ний да вземеме децата –
безгрижни, волни птички –
когато свършат със играта
потърсват хляб или постеля,
но без да мислят те за нея!

Да спрем да лакомим за нова дрешка,
коя от друга по-модерна,
кога Земята ни разтърси,
не ще се сетиш ти за нея,
а ще се молиш за живота…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me