uFeel.me
Вълна
Автор: joysis,  7 юни 2013 г. в 17:00 ч.
прочити: 250

Ръкавите на бяла риза


навила в лудия си бяг


вълната благовито близва


смълчания застинал бряг.


 


А той от допира омеква.


Как иска да я задържи!


Водата се отдръпва леко.


Брегът  остава да тъжи.


 


Кога ще дойде пак? - се пита,


привикнал просто да лежи.-


Вълната  е немирна скитница


и тип по-трепетен, и жив...


 


Преуморен от стъпки много


той чака да се върне с дар. -


Да го пречисти от тегоби,


да го предпази от пожар.


 


И тя приижда по-голяма,


и по-прекрасна от преди.


Захапва временната рамка,


която всъщност му вреди.


 


Въздъхва – явно облекчена,


щом мисията си изпълни. -


Тя помни, че е сътворена


 да напои полезни кълнове.


 


Понесла в шепите си миди,


редящи стихове във ритъм,


дори не споря с очевидното...


И  пак като вълна се скитам.


 


Радостина Драгоева

11.07.2012 г.


 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me