uFeel.me
В потока на живота...
Автор: nevermind,  18 април 2010 г. в 02:15 ч.
прочити: 218
Лодката на живота те люлее
 в поток дълбок от лъжи.
 Сирена в далечината примамливо пее -
 не е лесно да се продължи.
 Непоколебим в лодката седиш
 и напред продължаваш -
 имаш хиляди загадки да решиш -
 свободата си раздаваш,
 за да може да се освободиш.
 Водата отгоре чиста, кристална,
 пленяващо образа ти отразява
 но на дъното е кална -
 обвивката сладка, сърцевината те отравя.
 Колко обвивки красиви
 по пътя дълъг ще съзрем -
 колко отрови сладки, примамливи
 искат част от нас да им дадем?
 Пиявици в тинята родени
 искат ръце да потопиш -
 от чистотата ти настървени
 дебнат да се изкушиш.
 В ръце стискаш здраво ти греблата
 с поглед в мъглата устремен -
 готов да си понесеш съдбата,
 но да бъдеш извисен!!!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me