uFeel.me
УТЕШИТЕЛЯТ /фрагмент 5/
Автор: mt46,  25 юни 2011 г. в 22:09 ч.
прочити: 260
             *     *     *
...Не понася моята душа
мухъла на празните слова,
нито пък сковаващите догми
на духовници \"богоугодни\"...
Знам, посяха, без да им тежи,
покрай Истината куп лъжи.
И от плевелите на лъжите
Истината е сега обвита...
Жал ми е, че хитри подлеци
грабят алчно бедните души...
Силно в себе си сега се моля -
и за тебе, и за всички хора. -
Нека има хляб и светлина,
и надежда в тъжните сърца!
Нека всеки в себе си се моли -
вярата е лек за всички болки...
Храмът свети в нашите души -
в нас самите, Господи, си ти!
А в които злият дух владее,
той душите им ще овършее...
Скитник неспокоен е Духът -
път, по който стигаме отвъд.
И завръщаме се обновени.
И пречистени сме, и нетленни...
Както аз и ти, и всеки друг,
може би Христос се връща тук -
като Дух спасителен и вечен...
За да бъде туй, което рече...

Марин Тачков -
от стихосбирката ми \"Утешителят\"
/стихотворения и поема/, 2005 г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me