uFeel.me
Твой слуга
Автор: uragannnn,  5 юли 2011 г. в 01:32 ч.
прочити: 178
Твой слуга

За Твоя слава ги създадох,
за Твойто Име устоявах,
за Твойта болка и пострадах,
за Твойто Царство се калявах!

Издигна ме и ги написах,
сътвори ме смел и възгласих,
избликна в мен и ги сащиса,
Духът Ти Всемогъщ и тих!

На Твойта воля се предадох,
на Твойте хора не спестявах,
на Твойта ревност се отдадох,
на Твойта помощ се надявах!

Издигни ме
и сътвори!
Ти смири ме
и вдъхни!

Да не могат да отминат,
ако и да отминават,
да не могат да проклинат,
ако и да прокълнават!

За Твойта Святост те нехаят,
за Твойто Име не държат,
за Твойта болка ли не знаят,
та Царството Ти да сквернят?

Изрини ги,
не жали ги!
Те, които съблазняват,
Твоите любими люди...

Посрами ги, 
не храни ги!
Тез, които отклоняват,
Твоите чрез зли заблуди!

И прости ми, Божий Сине
и към Теб ме възвърни
и помни ме, Божий Сине --
в Твоя Ден ме прегърни!

02. 07. 2011 г.

Прага

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me