uFeel.me
Творение
Автор: worm,  30 януари 2010 г. в 23:09 ч.
прочити: 194
Черен квадрат...
Изкуството събрано
в трагична пиеса
Цвета погубва искрите
от неродена звезда.
... и река, течащата на обратни
фенерите по крайбрежната улица
... угасват
... а тепърва настъпва нощта...
Той е там...
Не е творец.
той носи оръжие
... а твори
Нарисува черен квадрат
Сянка тича
по неосветена улица,
а той е безплътен
Не е творец
... той мие ръцете си с кръв
пречиства се в огън
а пепелта...
... тя е черен квадрат
Луната я няма
... а няма облаци
От прозореца свети...
изгоряла свещ
Не е творец...
очите му са червени
зеницата... черен квадрат
Вечността сякаш отстъпва
пред мрака
Шосето е мозайка
... от квадрати...
И птица лети...
назад
... а хаосът събирал се
в сфера...
не в сфера,
а в черен квадрат
Не е творец...
Руни опасват гръдта му
В ръцете му
остър кинжал
и смърт
смърт се чете ...
във очите.
Ето - убива - без жал
а кръвта се разлива
... в черен квадрат

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me