uFeel.me
Ти ли си
Автор: stormbringer,  3 април 2010 г. в 10:37 ч.
прочити: 378
Кой си ти на грубото разпятие,
смирен и горд на своя кръст,
приел от непорочното зачатие
цвета на бялата сакрална пръст,
единствен, царю на царете,
утехата превърна в идеал,
ти болните лекуваше с ръцете,
в смъртта излезе оцелял
и с тази непресторена усмивка
спасяваше човешките души,
получи кървава напивка,
ти беше онзи, който не греши,
нима не търсеше човекът
в греха бленуван идеал,
нима у любовта навеки
човекът в повече е дал,
но само ти измина пътя
и не поседна ни за миг,
смирено в себе си прикътал
страдание, разтърсващ вик,
в предателството не видя злината,
ти знаеше божествения план,
прощаваше греха, вината,
пое по пътя начертан.
Сега го няма грубото разпятие,
но носим земния си кръст
и всички сме родени от зачатие,
от груба, черна, земна пръст.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me