uFeel.me
ТОРНАДОТО В МЕН
Автор: Antonina,  19 октомври 2012 г. в 20:13 ч.
прочити: 332
                                


Торнадо в сърцето се вихри. С писъци истерични.

Убийствени, тежки дните. Предчувствия-мистични.

Черни гарвани грачат в душата. Пищят. Прокобят.

Грозно мислите ми кълват. Немилостиво злокобят.



А исках да имам живот-както на всички. Умерен.

Скучни проблеми- битови. Стреса да е премерен.

Без нужда от байпас в сърцето. Ритъма спокоен.

Нека е малко лежерен. На тихи обороти настроен.   



По зъбери и чукарите на живота - катерех се.

Мъкнех тежки амбиции. Идеите щури. Борех се.

Падаха с грохот канари! Не дребни камъчета!   

Високи кули строях си. Не просто \"замъчета\"!

 

Остри тръни краката режеха. Кървави раните.


Нагло летях към звезди. И падах в пропастите.

Издигах вятърни мелници. Подчиних ветровете.

Дръзка и луда-мелех \"зърната\". На греховете.



Прелъстих Ангели белокрили. Каква мръсница!

На бал в Ада - покръстих Дявола. Еха! Светица!

Океани плувах. Няма златна рибка! Нито костица.

Над гори Тилилейски летях. Няма и Жар птица?! 



Минаха години. С кални ботуши Съдбата ме гази.


Живота окради ме-пълни шепи. Мечтите-погази.

Дъждове на Времето- пожари огнени потушиха.

Хората? Кралски плащ и усмирителни ризи шиха.



Слагах чувствата на депозит. Не носеха дивиденти. 

Залагах на акциите на разума. Но имах конкуренти.

На абордаж ме нападаха-Човешка подлост, Злоба.

Приятели-лицемери, копаха ми предателски гроба. 



Уморена. От вечни, нескончаеми битки с Късмета.

Уморена. С глупости да се боря. Свалих Амулета.

Загубих Вярата. Идеали? Абсурди са те. И Утопия.

Кръстоносен поход? Его ли? Суета. Вече История.



Сега от друг, Боже, ще искам Милост. Опрощение. 

На Кръста разпнах я аз. И без право на мнение. 

Тя изпи до дъно Горчивата чаша. С презрение...

Грешките? Ще платим тях-само със Изкупление!



На Торнадото - Храм! И тъмен Олтар ще издигна...

Не псалм! Стихове ще пиша-вулкан ще изригна!

За Душата. Библия-от строфи и рими. Нова Вяра!

Дано прости Греха! И човешката ми поквара.

                     
         На тих пристан да отведе, най-после!                
              
                       ТОРНАДОТО В МЕН! 
                                             




by Antonina

            
                                                                             


                                                
 

                                         
                                           
 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me