uFeel.me
Сватба
Автор: oriola,  16 юли 2011 г. в 08:58 ч.
прочити: 301

Избрах си юнак сред юнаците -
от всички момци най за мене:
по храброст и хубост най-личният
връз коня със огнено стреме.

Тъй гиздав е той под венчилото
и как му е радостен взорът!
Когато се вричахме, рече ми:
\"Елице ле, аз съм ти борът.

Със теб ще сме двамата винаги,
от днеска не ще се делиме
и рамо до рамо, невесто ле,
на Бъдното храм ще градиме,

че време за губене има ли?
Нас петимна чака Земята:
мен - Подвига, теб - героинята,
честити чада на Зората.\"

                                                                      28.ХІІ.2000 год.

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me