uFeel.me
Споделени стихове (2)
Автор: Slava56,  2 февруари 2009 г. в 21:56 ч.
прочити: 471

joro 1964 в "Обратната страна на Луната"

До луната нощем отлитат
тези, дето са надраснали ръста си,
тези, дето трудно заспиват нощем...
тук не е по-леко да носиш кръста си -
просто тайни се срещат все още...


Аз
Всички имаме своето тайно местенце
на обратната страна на луната.
Ще е хубаво някой ден да се срещнем
там - като стари познати.

joro
От кратера на двеста великански
в посока слънцето.
А после надясно...И още 45.
Стигаш до три камъка, разположени
в правоъгълен триъгълник,
и тръгваш по големия катет.
Седем скока(теглото ти е седем пъти по-малко)
и ще ме видиш, как си играя.
Това е маршрута ти накратко,
по който ще дойдеш, да се запознаем

Аз
Последвах посоката.
Изминах маршрута,
от теб начертан.
Вече съм там -
при трите камъка.
Оглеждам се.
Все още не съм те видяла.
Все още не сме се запознали,
но част от тебе
вече до болка познавам.
Говори ми за себе си!
Още, още...

joro
На автопилот съм превключил командно.
Небето от синьо - прелива в позлата.
И може би за пръв път ми е странно,
че отивам на обратната страна на луната.

Отшелник бях -търсещ лек за старите рани...
За лека нощ ме целуваше страстно самотата,
а изведнъж разбрах, че сме много тия,
дето сме призвани
да посещаваме обратната страна на луната.

И...сега ме е страх. Не от сянката или от следата.
Страх ме е, че всичко ще е вече различно.
Че дори и на обратната страна на луната
можем да се обичаме.

qbylkov-cvqt
От обичта, както и от самотата -
не можеш да се скриеш
в обратната страна на луната,
там можеш само да откриеш,
че навсякъде еднакво стоят нещата,
точно когато искаш да се покриеш,
усещаш как мечта докосва мечтата...

joro
Когато мечтата докосне мечта,
става нещо невероятно...
най-напред изчезва света,
а после се връща обратно.


Аз
Когато мечтата докосне мечта
и двете мечти се слеят,
аз вярвам - повярвай и ти в това!-
душите ни ще оцелеят...

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me