uFeel.me
Спасяват ни децата
Автор: joysis,  1 декември 2011 г. в 20:10 ч.
прочити: 193

Излезе охлюва от тясната черупка.

Рогца повдигна, запълзя в дъжда.

Затворен през зимуването в дупката си,

вживя се в свойта нова свобода.

 

Треви зелени пътя му постлаха,

усети с пипалата си храната.

Не чувстваше без мантия уплаха,

единствено съзиращ светлината.

 

Ала развихри се зловеща буря.

Притисна го съборено дърво.

И наранен потъна в бурените,

събиращ свойто крехко мъжество...

 

Крачета малки спряха във тревата.

Пое ръчичка мекото му тяло...

Навярно все спасяват ни децата

в сегашното ни сложно безначалие.

 

Радостина Драгоева

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me