uFeel.me
Силната жена
Автор: tanq_mezeva,  14 октомври 2012 г. в 11:52 ч.
прочити: 1643
/Таня Мезева, Таня Илиева - fenix/

За силната жена, не се говори.

Тя смела е, дори да е сама.
Не хленчи, не измисля апострофи. 
Усмихната е, приливна вълна.

Не моли и не проси милостиня,
сама на свойта участ господар.
За всяка във душата си пустиня,
тя мъдра е и ще намери цяр.

Трохите не събира от трапези.
Не се превръща в безгръбначен роб. 
Сълзите си издайници, не мрази,
но пази ги за любовта, до гроб.

Обича със сърце, душа и тяло,
изгаря в клада от безброй мечти.
След всеки край усмихнато начало,
със разума си тя ще сътвори.


В жаравата пристъпва със достойнство,
по нестинарски гони злочестта.
В косите вплела огън, чар и тайнство,
тя битките печели на честта.

За силната жена, не се говори...
Пред силата и просто се мълчи.
В живота си тя никого не моли,
със реверанс ти път и направи!








    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me