uFeel.me
Септемврийско халище
Автор: yotovava,  2 август 2011 г. в 20:36 ч.
прочити: 209

Дъждът пося студени семена
и шипката настръхна до червено.
Набъбна с плод, с изприщени листа,
от тихата му ласка подлудена.

Небето счупи свойто огледало
и в късове кристали разпиля
жарта на блудстващия август,
с най-похотливите желания

на пеперуди, троскот и врабци,
на охлюва, преборил хълма.
И босата пета на здрач ръждив
в любовна амалгама хлътна.

А в чашите наля се тишина
пелиново горчива и безпътна.
Със клинци дъбови я приковаха
мъглите, като сиви къртици,

по хълма затътрузили нозе,
без форма, тромави, без тяло.
Назаем вятърът ли беше взел
от дявола игривите пищялки –

листата ръшна, храстите и бора,
разроши трънки, попиля шишарки.
И есента припламна сред хорото
с фустаните си пищно катунарски.

Въртя се с вихрогонно  и безумно
и слънчев пумпал изгрева подпали.
След утрото, изтекло върху хълма,
и лятото си тръгна по сандали.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me