uFeel.me
Счупената стомна
Автор: barona39,  2 юни 2012 г. в 17:20 ч.
прочити: 489
...значи залезът съм аз... 
  Камелия Кондова
 
Щом моят ден на клонка се обеси,
пристъпвам в детството като във храм,
където брат ми, тъжен или весел,
е Бог за мама - други аз не знам.
 
Той и да хърка - тя ще го погали,
аз и да пея - грак е - как посмях.
Той все е изгрев, аз - помръкващ залез,
събрал във стомна тъжния ù смях.
 
Ала на празник него люшва в скути,
а аз треперя, зван и непозван.
Ще види в мен светът, ако се срути,
не предан син, а черен гологан.
 
А гологанът лесно се не губи,
макар и вън до край да се стъмни.
Дори ръце да вдигне мама груби,
за ласка пламват моите страни.
 
Но все под чужди небеса се помня
и тъй страхът среднощ току расте:
насън как чупя мамината стомна
и Бог проплаква в мен като дете.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me