uFeel.me
С песъчинка назад...
Автор: Довереница,  15 април 2011 г. в 00:05 ч.
прочити: 296

Да започнеш отнякъде-
                от средата на пътя...
Да усещат краката ти
                гъделичкане в стъпките.
На самотника лампата
                да завържеш за вярата.
В кратък миг на разкаяност
              да загърбиш началото...

 ...Да обичаш донякъде,
                 (до средата на ножа)...
Дето почва омразата
                свършва заповед Божа...
Дето свършва омразата -
                празно място остава.
Само че сме забравили
                колко малко е трябвало...

Колко малко е трябвало,
                 малко късно разбираме...
С лекота обещаваме,
                 с лекота детронираме.
На ръба на възможното
                 още можем да спрем...
Има думи за прошка
                  неузрели съвсем...

Има думи за прошка
                  ненаписани никъде.
И дълбоко във погледа
                 тлеят  бавните истини...
Всяка нощ връщат времето
                с песъчинка назад,
да разцъфне надеждата
                пак във нашия свят...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me