uFeel.me
Ръце
Автор: AM,  29 ноември 2012 г. в 18:46 ч.
прочити: 327
Светла застанах на брега,
ръцете с пръсти издълбаха
море във пясъчният бряг
това са същите ръце,
които от восъка и думи две
изплетоха въже,
стълба окачиха
на небето от безкрай,
с помощта на думите
- Вярвам и Обичам...

Бих искала да мога
с дъха си пожелах,
в гърдите си повиках го,
на дните в бързите води
преследвах го,
и в покоя на копнеж
да го намеря.

Бих искала да...,
толкова дълго очаквам мига,
очите ми да видят същите тези,
ръце които от восък и думи две
наречени Вярвам и Обичам,
прегърнаха Света!

Завинаги върви
изправен в небесният безкрай
стъпва убеден, че твърд е восъка
под неговите стъпки,
защото сърцето мое пожела
със мисъл, обич, вяра
- света главата си да вдигне
и онзи чуден блясък в очите
сълза наречен,
с нежността си да пречисти
калта от зеленото
на крехката трева в душите.

29.11.2012


    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me