uFeel.me
РАЗМИСЛИ ЦВЕТЯТА И ЖИВОТА
Автор: ivelinage2,  23 юли 2011 г. в 14:42 ч.
прочити: 265

КОКИЧЕТО - Чистотата и невинността на природата. Белият цвят на кокичето е като чистата душа на дете, а зелените стебла и листа са символ на зараждането на нов живот.

Кокичето - символ на прераждане на природата, която всяка пролет възкръсва за нов живот.

Да се опитваме след всяка наша грешка, да вникнем в същността на нещата и да започнем отначало, да се преродим и  да преминем през остатъка от живота си без да я повтаряме.

Би било чудесно!


МАКЪТ - цветето на живота - червено като кръвта, която тече в нас и която ни прави живи. Кръвта е не само течността на живота, но тя е и Духът на живота в нас. Без нея телата ни ще бъдат неподвижни трупове, бездиханни, обречени на гибел.

Макът - едно обикновено полско цвете, растящо на воля под слънцето. Свободно и безстрашно расте по поля и чукари. Издържа  на пек и бури, съхранява семената си дори и през най-лютите зими и напролет пак израства и цъфти.

Символ на вечния природен кръговрат, повтарящ се и винаги нов и непредсказуем...

 

ХРИЗАНТЕМА... името й е магично...красиво и тайнствено... като смъртта...

Бяла хризантема - чистота и мистика...Символ на Вечния живот и Свети Дух, който живее в нас, който ни прави Живи Души...

От най-дълбока древност тя е свързвана със Смъртта и тъгата,  както и до ден днешен... както и за Вечни времена... краят на Земния ни живот и Началото на Истинския... начало на Другата Реалност...



Цветята и Животът!!! Слети в едно!!!Неразривно свързани!!!

 


 

 

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me