uFeel.me
Протегната дъга пътува...
Автор: pavli,  4 юни 2009 г. в 20:30 ч.
прочити: 2194

Тялото - има свои предели...
А душата?... Протегната дъга,
попила болка, вярност и копнежи,
пътуващ извор е към вечността...

Дълбаем плодотворната му същност
и пием... пием честно самота...
Потъваме в безкрайността на бъдното,
а цветове разтърсват сивотата...

И в нея блясват философски истини,
въображение, родило песента,
най-чиста искреност и мислите,
с които благородно следваме целта...

Минава кротко тя от тяло в тяло
и търси трайно разбирателство...
Избягва груби срещи с дявола
и глупавите му ласкателства...

Понесла риск, разпъвана от чувствата,
премръзвала самотна във дъжда,
случайно подчинена на изкуството,
забравила за суета, за болка, за тъга...

Тя пее и шармантно чародейства,
под ведрото небе - протегната дъга...
И щастие е състоянието нейно!
Узряла и пълна, красива душа...    

                                            © Павлина Петрова

                                               \"Изплетени пътеки\" - 2008




    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me