uFeel.me
Пролетни псалми
Автор: yotovava,  4 май 2011 г. в 08:46 ч.
прочити: 240
Във песента на птиците се вслушай.
От снощи ли така бърборят?
Да ги направят по-послушни,
студът и вихрите не смогнаха.

Те шепнат – пролетта е близо,
току да прелети над хълма,
в кенарите на светлата й риза
разпукват цвят пендари жълти.

Разлистват се в усмивки – и, трипръсти,
благоговейно кръстят синевата.
И крехки като пушече чeвръсто
усукват дъх край лудналия вятър.

Немирник – шамаросал безпогрешно
на шипката бодливите инати –
и косът скърпи черната си дрешка –
да дирижира хора на гората.

Просветва рано. Като да са в църква,
звездите гаснат край иконостаса.
И да се влюбиш те подръчква
или поне до края да останеш!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me