uFeel.me
Притча за голотата
Автор: MariaY,  19 февруари 2012 г. в 18:23 ч.
прочити: 384

Вървяла си жена по градски друми
и дрехите започнала да разсъблича,
не криела тя себе си от други –
„Позор!” и „Срам!” се чу да я наричат!

Завързаха я, хвърлиха в тъмница,
че внася смут и зной във обществото!
И клада ѝ приготвиха за жрица...
Тя, блудница била на грях, защото

прието е със дрехи да се ходи!
Различното порок е наказуем!
„На клада да гори!” във глас народен
я заклеймиха сред площада всички!

И ето, че пристъпи смело с крачка
към кладата най-грешната жена! А
последните ѝ думи - „Чуйте - бяха -
посестрими и братя във заблуди,

беда е и когато се разголи
съблечена пред всекиго Душа.
Тя, Голотата, своя кръст си носи -
неистинска за вас....”
                                          И изгоря!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me