uFeel.me
Презри, свободен дух
Автор: oriola,  27 юни 2011 г. в 11:11 ч.
прочити: 315

Презри, свободен дух, телесно робство,
направило от тебе роб-гребец,
превил гръбнак и вклещен край веслата,
наместо да обяздва млад жребец.

Презри най-първо на смъртта ръката -
оная, с бутафорната коса.
Нима не знаем, че човек се връща
в последна сметка в родната страна?

Презри, свободен дух, гласа телесен:
плътта умира, ти си вечно жив. 
На нея й подхождат панихиди,
на теб - летеж към Космоса красив.

                                                                      5.ІХ.2000 год.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me