uFeel.me
Празнични размисли
Автор: kapi,  12 януари 2011 г. в 09:09 ч.
прочити: 363



Как блести само всичко наоколо -

цветни гирлянди, искрящи кълбета...
Открехват се даже вратите на пъкъла.
Коледа е и за мръсните псета.

Мразя ги аз тези празнични изблици

(доста години, откак съм така).
В мен всеки следващ празник забива
поредната яка свръхдоза тъга.

Господи, хайде де, стига се ражда,

стига възкръсва, и ходи, и прочие!
Забави темпото! Че сме прокажени
в душите със нагло дебелоочие...

---


Дано и за мен някой ден бъде празник!

Ех, надеждо, ти вече си стара,
но не умираш. Сякаш изчакваш
у дома да се върна и  да остана.

---


Пясъкът, старият - някак си топъл -

уморено, но нежно петите разтрива.
Долавя се даже и тихият вопъл
на вълната - все тъй калаено сива...

И като мине годината, старата,

да се изкъпем последно в морето,
после шкембе да похапнем до гарата,
да се замеряме с сняг по шосето...

---


А бяха години отдавна, отдавна ...

Намирахме винаги повод за празник.
Сега сме различни - пораснахме бавно,
но окончателно и безвъзвратно.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me