uFeel.me
По-различна
Автор: tanq_mezeva,  28 юни 2011 г. в 00:43 ч.
прочити: 436
Може би съм малко по-различна,
светъл лъч, магиен амулет.
Все наивно  нежна, романтична,
вплитам мисли в следващи куплет.

Там съм истинската, непревзета,
фотоси нареждам на листа.
С раз зачерквам думите обзети
от стремеж към празна суета.
С думите не прося аз  внимание,
а цъфтя, изгрявам във дъга
многоцветна, пръскаща ухание.
Там летя с разперени крила.
В тях разголвам със любов душата.
С плам рисувам биещи сърца.
Пия сълзи. Търся във тревата,
детелинки с четири листа. 
Нестинарски въглени прегазвам.
Носейки иконата, горя.
Самодивските венци извайвам  
и ги хвърлям в буйната река.
Там съм жрица, трижди изгорена.
Кладата превърнала в съдба.
Но  душевно  неизпепелена,
фениксно се раждам за света.

Може би съм малко по-различна,
ала вярвам, стават чудеса.
Не! Не мога да съм прозаична.
Пиша ли, раздавам светлина.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me