uFeel.me
По моя си начин
Автор: yotovava,  5 май 2012 г. в 17:34 ч.
прочити: 193
Онзи залък от хляба си, дето
ще хвърля на бездомното куче,
греха ми прощава ли в петък,
шанс че имах, но не научих

смирена и кротка да бъда,
да плета ръкавици покорна
и съгласна с всяка присъда,
да мъркам, на котка подобна.

Няма как да престана да искам,
ако има любов – да се случи,
ако ти се намираш наблизко,
покрай мен като дим да усучеш

ръцете, дъха си и трескаво
да дереш на парцал тишината,
и от болка превит, и от нежност
да си трънче в крилете на вятър.

Аз не влизам в калъп или схема,
в правила или формула сложна.
Да обикалям отдалече проблем
е мисия почти невъзможна.

За духа ми тревожен си струва
да размаха за каузата меч, но
да знае, че свободен ликува
и щом е обич, тя е за вечно.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me