uFeel.me
По Коледа се случват чудеса
Автор: BECTA,  22 декември 2012 г. в 09:35 ч.
прочити: 289

По Коледа се случват чудеса.

Снегът към тъмнината се пригажда.

Под грейналите бели небеса

дългоочаквано дете се ражда.


Ще расне като палаво хлапе.

Ще учи как рендосва се дървото.

Преди да стигне тридесет и пет

ще търси път към хълма за Голгота.


По Коледа се случват чудеса.

Но не на всеки може да се случи

с венец от тръни да краси коса

вместо корона кралска да получи.

 

С венец Исусов и със кръстен прът

кръвта му мокри виа Долороса.

Това ще бъде негов жизнен път,

щом вяра в Бога и в сърцето носи.


На Коледа се случват чудеса.

Така ни грабва нейната магия!

Със кърпа черна бялата коса

прикрива само вярната Мария.


С какво да радва тоя светъл ден,

когато всеки път пред нас изважда

на показ празникът осуетен,

че Бог убиват, след като се ражда.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me