uFeel.me
Пейте, дечица
Автор: oriola,  24 юни 2011 г. в 14:12 ч.
прочити: 280

Пейте, дечица, ликуващи песни!
Вашият ден е честит.
Пътят ви волен е целият в слънце
и е за радост открит.

Само напред! Със сърце озарено
стъпвайте в нови бразди!
И не равнявайте вашите стъпки
с тези на ваш\'те деди.

Вие ще бързате, ала за подвиг
и към Далечния Свят.
Те също бързаха, ала кръжаха
в своя мравуняк познат.

Вие твърдта ще изследвате зорко
с дух и обичаща длан.
Те я познаваха чак до ядрото,
но за да грабят оттам.

Вие ще търсите другото рамо,
за да откриете брат.
Те също сплитаха здрави съюзи,
но за подмолен преврат.

Новите плугове бързо ковете!
Хвърляйте нови зърна!
Нека зелена гальовна покривка
скъта добрата Земя.

Нека да грейне от хубост небето -
синьо надлъж и нашир.
Пейте, дечица, и силни растете
с обич, другарство и мир.

                                                                      21.ІІІ.1999 год.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me