uFeel.me
Палитра
Автор: yotovava,  23 юли 2010 г. в 02:12 ч.
прочити: 175
Един ден спря над планината
дъждът и дълго се оглежда,
а после наснова с дъгата
гранче разноцветна прежда.
Разбрида алени фитили,
над синьо-облачни фъндъци
вълма от теменужен прилив,
екрю с кафяво нафъстъчено,
зелено морско, тъмeн беж,
невен оранжеви цветчета.
и пухкав бял водовъртеж
с глухарче, духнато в небето.

И черно за адет не капна,
валя стоцветие в излишък
Гората смаяна припламна
и дълго аромат издишаше
подир града, подир умората,
площадите и детските градини.
Дали успяха да усетят хората
любовните й ласки по комините,
където птици се завръщаха
в гнездата, трудно презимували,
и дълго стелеха над къщите
песните си и целувките.

Тогава, зная, Господ смигна
на този свят, от грешност тежък.
И подарил му бе една усмивка
за миг забравил за брътвежите,
препускането, тротоара,
с разбити плочки и сърца,
души, обрамчени в квадрати
и хиляди навъсени лица.
Въздъхна сам, уми ни с доброта,
изтри чернилката и кишата
и после четките си той прибра.
...И този ден си бе отишъл.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me