uFeel.me
ПОИСКАШ ЛИ
Автор: melodia,  4 юли 2011 г. в 00:40 ч.
прочити: 283
 
Поискаш ли да литнеш - виждаш птица
високо как се рее в синевата, и казваш си, че още
неукрепнали са ти крилата...
Поискаш ли да плуваш - във дълбокото,
далеч от злободневна грижа, съзираш в тоя миг
морето - с вълни, които сгромолясват се
с мощта си страховита, и пясъчният замък,
граден с любов на плажа, разтваря се на мига...
Поискаш ли във планина прохладна, лятна
покой душевен да намериш - внезапна
мълния в небето разцепва бор вековен на две...
Но, ти поискай си надежден спътник,
когато на далечен път, в химерна неизвестност
потегляш  в ранна утрин - че в чуждите земи,
възможно е  и виещ вълк да те посрещне,
вместо богата, чакана трапеза...
И, за да сбъднеш всяка крачка,
която / в мислите / желаеш да направиш - 
сърцето си вдигни  в ръка - / кат\"Данко /,
та любовта, която там искри,
нелекия ти земен  друм да осветява...


2011-07-04
 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me