uFeel.me
ПОХОДЪТ...
Автор: tarapo,  20 януари 2009 г. в 02:15 ч.
прочити: 317

Перифраза на една известна притча



*          *          *

 

Смърдящо блато - жабурняк,

бъка, от зелени жаби,

крякат в тоя пущинак,

едни по-силно, други-слабо...

Гледат към върха на планината,

мечтаят - луди романтици,

дали ще издържат краката им,

жаби са все пак - не птици!...

Събрали се - решили те накрая

и тръгнали на поход към върха,

а старите поглеждайки "безкрая"

далечината - спирала дъха...

- Не можеме да стигнем - срам!

Ще ни напуснат бързо силите,

всички ще измреме там,

ще погубим и децата - милите...

И всеки метър тежък бил,

изгубвали жабоците надежда,

и падали оставайки без сили,

не спирайки да хленчат и... нареждат.

Но... малко жабче скачало напред

и не след дълго стигнало върха,

младеж левент и тъй напет,

сякаш не познавало страха!...

Какво се случи? - питали се жабите.

Братството им заумувало...

 

Не, не става дума тук за... "слабите",

просто... жабчето НЕ ЧУВАЛО!...

 

*          *          *

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me