uFeel.me
ПОДАРЪК ЗА КРАЛИЦА
Автор: Antonina,  11 октомври 2012 г. в 02:48 ч.
прочити: 287

Подзаглавие: БЕЛИ ЕСЕННИ НОЩИ

/\"Прозаични\" сихове-Ода за Природата/

Бели нощи. А в белите лунни градини.
Приказна песен пеят фонтаните...
Сребърен прах щедро сипят звздите
В тъмните храсти въздишат сенките..


Сухи падат листата.Умират красиво.
Тихичко с лятото те се прощават...
В жертвен танц пламват светулките... 
Блестят за последно. После изгарят.


Скръбни клони люлеят дърветата.
Птици среднощни с писък прелитат.
Жално скимти вятър. Бездомен е...
Пусти пътища. Само призраци скитат.


Нейде далеч тихо плаче цигулка.
Щурчета хълцат с горест в тревите.
Пеперуди нощни прощално се любят.
Бременни с дъжд облаци се целуват.


Бели нощи.Бледолика Луна- хубавица.
Сребърен прах сипят звздите от горе...
Фонтани пеят приказни песни. Ридае мрака.
Цигулка плачеща възпява Кралица!

.......................................................................................


Реквием за Лятото композира. Твърдо \"пише\" присъдите.

Сурова Сила управлява Законите! Мъдростта на Природата!
Есента е нова Кралица! Но за да седне на  Трона си...
Тя върви. А под нейните стъпки тържествени...
                                                                                     ... има хиляди!
                                                          ... Хиляди мъртви светулки!
                                    Подариха  за нея Живота си!
                                                                                                         








by ANTONINA

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me