uFeel.me
ПЪПНИ РАНИ
Автор: Chobanov56,  17 април 2011 г. в 09:06 ч.
прочити: 445


 

В късна доба, и след полунощие,

викът родилен, стреснал тишината...

Светкавица, разтърсена от мощи,

сред двора ме покръстила в съдбата...

 

С юмрук изтрил сълзите си баща ми,

с лице небръснато, докоснал мама,

и тя погалила ме, с топли длани,

на късна обич, изтърсак за двама...

 

И пъпна връв, прерязала ми баба...

Нещяла пъпа, чужди да повиват...

Среднощната луна, с усмивка блага,

съзряла я, всред двора, да я скрива...

 

 

Представи мои... Кой ли днес да каже...

Луната съща, но в усмивки нями...

А аз побрал съм в мен, и дворът даже...

И всичките, на двора пъпни рани...

 

 

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me