uFeel.me
Отдаване на порока
Автор: barona39,  5 май 2012 г. в 08:41 ч.
прочити: 425
Все с този артистичен, пъргав жест
припалваш не цигара, а фитил 
и ме придърпваш сякаш със въже,
а краят му, току-виж, се скъсил.

Да се изгубя лесно бих могъл
из ятото на прелетни искри.
Как инак би надвил порока зъл,
ако докрай не му се покориш.

И както си е редно, може би
да глътна всички Лондонски мъгли,
които Бог разюздано кълби,
разтрелят ли го третите петли.

И мисля си на глас, невъзмутим,
че туй не е прищявка, произвол,
щом всяко кръгло облаче от дим
над теб сияе като ореол...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me