uFeel.me
Опит за летене
Автор: MeriXmas,  28 ноември 2004 г. в 00:00 ч.
прочити: 562
В малката ми стаичка, неподредената,
където всичко уж е същото като преди,
когато в нея се живееше;
където отегчава се покривката
от хризантемите във вазата повехнали
и рафтовете тежко дишат
изпод кутиите със жълти снимки;

през тесен процеп от прозореца,
между пердетата на облаци рисувани
се процеди лъч, малък слънчев лъч.

Нима навън е вече светло?
От колко време будна чакам изгрева...

Сега ще стана,
ще извадя старите криле,
едното ще поправя - беше счупено...

И знам, че не е страшно, само трябва:
надолу да не гледам,
да дишам,
да повярвам,
да си представя облаците истински...

Ах, да,
да не забравя да затворя
прозореца след себе си.

20.11.2004г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me