uFeel.me
Онази крехка граница, която...
Автор: Довереница,  25 април 2010 г. в 16:08 ч.
прочити: 358

Прозорецът отвън оглежда в себе си

отблясъци от изгреви и залези,

на стъпките забързаните силуети,

пера от птици разпилени по перваза му...

 

На уличния шум неспирното бърборене,

на фаровете гневните очи...

Понякога една луна в прозореца

показва самотата как блести...

 

Разплисканите сълзи на дъжда

се стичат и оставят тъжни дири

изтривайки стотиците лица

преминали със времето в очите му...

 

Отвън е студ, а вътре - топлина...

(Носленце детско зад стъклото залепено)

Отвън е мрак, а вътре - светлина

(или обратното), но все е неизменна

 

онази крехка граница, която

в кристалче от сълза таи смеха...

И между всички отразени страсти-

застиналата форма на страха,

 

че ако срещне гняв втвърден до камък

ще разпилее на парченца целостта си.

И отраженията ú ще се разпаднат...

И ще изчезне всичко що е пазила...

 

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me