uFeel.me
Оброк с морето
Автор: yotovava,  22 август 2012 г. в 12:38 ч.
прочити: 298
Стопен, брегът се люшка в утринта.
Морето е стъкло и шум, и блясък.
Връхлитат чайките с молитвен крясък –
и ми изтеглят очната черта.

Надува слънцето златист балон –
натаралежва и нацупва устни.
И аз очаквам всеки миг да пусне
хвърчилото си в моя небосклон.

Ела, море! Облей ме в светлина
и превърни ме бавно в тишина! –
в косите си от пяна заплети ме.

Щом плисне в мен Деветата вълна,
ще бъда твоя – утринна жена,
дошла да вземе светлото ти име.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me