uFeel.me
Ноктюрно
Автор: yotovava,  11 ноември 2009 г. в 22:09 ч.
прочити: 222

В подлеза млад музикант

свири зад своята шапка

и дребни монети валят,

като ноти разстреляни падат.

 

Свири китара измъчена

и проскимтява гладна хармоника.

Ах ти, музико моя, напъпила

върху пръстите на бездомника.

 

Няма думи по тебе да шият

и не могат придворни поети.

В тебе плаче душата на бедния,

взел за жена немотията.

 

С теб се смее лудият от квартала

и покръства играчките дървени,

а в сълзата му чиста узрява

само обич и прошка на тръгване

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me