uFeel.me
Невидимият
Автор: yotovava,  22 март 2012 г. в 12:29 ч.
прочити: 243
Денят му е навярно като чаша
която можеш да разбиеш лесно,
ако наливаш в нея липсващ залез,
заклещен нейде в градските каверни.

И цветно не сънува, много бързо
нахлузва сутрин в сивия си делник
ризата, костюма, вратовръзката,
изстива недопито и кафето му.

Жена му е красива, но защо ли
отдавна пламъчето дяволито
притискат ежедневните неволи.
Плати, но без изядено и пито.

И само вечер на балкона тъмен,
допушва евтината си цигара.
Подир прощалното кълбенце дим
усеща как животът го търкаля

уж по-нагоре, ала все потъва
душата му сред куп от апострофи
и на прокрустов одър я разпъват...
... А инак писал би прекрасни строфи.

Той сигурно крещи като мънисто,
търкулнато на тъмно под миндера.
Но кой да чуе тънкия му писък
и да сведе глава да го намери?

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me