uFeel.me
Непримирие
Автор: yotovava,  2 август 2010 г. в 14:50 ч.
прочити: 369
Не се примирявам със залеза
- този нежен грабител.
Жълти сенки на охранени гълъби
- страх над площада прелита.

Почернял е от студ небосводът
и разпукват се слънчеви дискове.
С този дъжд от сребро и олово
не се примирявам. Не искам.

И не вярвам, че няма да съмне,
ако мрак е обсебил душите ни.
Всяка глътка живот ще се сбъдне
- още утре ще бъдем обичани.

Без да ни давят въпроси,
зад които коварството дебне,
да простим на градския просяк,
продавал душица надребно.

Всяка болка и грозна неистина
като дреха ненужна да снемем.
Аз излизам от мрака пречистена
И... няма примирие, Време!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me