uFeel.me
Не удряй със мисъл
Автор: oriola,  17 юли 2011 г. в 10:06 ч.
прочити: 367

Не удряй, човече, със мисъл,
коварно жадуваща мъст,
защото е страшна, при все че
до точка смалила е ръст.

О, тя безпощадно поваля,
изчакала тихо часа,
когато без шум ще прониже
дълбоко-дълбоко гърба.

Недей я оставя във тебе,
недей я подхранва със дни!
Не виждаш ли? Туй е отрова,
изтекла от змийски зъби.

Смени я лукавката черна
със друга - сияйно добра,
която да грейне красиво
подобно на ярка звезда.

Така ще превземаш простора
и друм ще намираш широк
към бъдеще радостно, ново,
към Господа - живия Бог.


                                   1.І.2001 год.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me