uFeel.me
Не се боя от теб
Автор: oriola,  27 юни 2011 г. в 11:13 ч.
прочити: 343

Не се боя от теб, премъдра Карма,
пазителко на праведния ред,
когато със всевиждащия поглед
обхващаш ни невидимо отвред

и ту сурово, ала справедливо,
ту с мощно поощрение в труда,
превеждаш ни през сложните пътеки,
които водят само към върха.

Да се боя? Че как без теб ще мога
да оздравя и разум, и сърце?
С доверие съм пълна и със вяра
във твоите милеещи ръце.

И дълговете с цялата им лихва
изплащам без гримаса, без \"защо?\",
разбрала, че е смешно да се дърпам
от обсега на твоето око.

Харесвам друго: бич по раменете
за всяко зло, пораждано от мен
било с ръка или с отровна мисъл
във някакъв отдавна минал ден.

Сега съм ти признателна дълбоко,
защото ми е свиден моят път
и в името на бъдещата радост
с готовност срещам мъдрия ти съд.

                                                                      7.ІХ.2000 год.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me