uFeel.me
На чашка със Смъртта
Автор: LJULJU23,  29 май 2011 г. в 08:49 ч.
прочити: 332
Седим си на по чашка със Смъртта
и просто си приказваме - \"приятелски\",
ала с напредването бавно на нощта
в очите и загнездва се предателство.

Омайва ме със хиляди лъжи
и в мрежата изкусно ме оплита.
Навън започва тихо да ръми,
а часовете като гларуси отлитат.

Описва ми със пламък вечността,
а в погледа и мълнии се гонят.
Поглажда нежно своята коса.
\"Ела при мен\" - устата и проронват.

В душата ми се води див двубой:
живот и смърт се борят за надмощие!
Сърцето ми надава жален вой:
\"Не съм готово да угасна още\"!

Отново съм на странен кръстопът:
по кой от двата пътя да поема?!
Стрелките на часовника мълчат,
в очакване решение да взема.

Проблясва мека бяла светлина -
усмихнатото слънце ме обгръща.
И животворната му жарка топлина
мечтите и копнежите ми връща.

Иди си, Смърт, сега е твърде рано!
До себе си днес няма да ме видиш!
Дойде при мен без повод и покана
и без душата ми от тук ще си отидеш!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me