uFeel.me
НЕ МЕ БУДИ...
Автор: ivelinage2,  5 септември 2010 г. в 20:25 ч.
прочити: 283




НЕ МЕ БУДИ...





Не ме събуждай сутрин,

недей прекъсва чудния ми сън,

че там се чувствам у дома,

а  нийде тука нямам аз покой

и нямам усещане за пълнота...



Във чуждата страна,

естествено, съм чужда.

С години уча техния манталитет,

едва сега започвам да разбирам

душевността им, начин на живот...



Виждам, че са те различни,

макар, че външно хора сме

и расата една и съща,

а  нас разделя ни единствено

невидимата линия на границата...



Кое и кой разделя ни така

на нации, характери, обети

и срещу всичко чуждо воюваме - защо,

щом всичко пак се сбира във едно?

Каквото отгоре - това отдолу...



Не ме буди ти сутрин от съня ми,

че чужда чувствам се

и в собствената си страна,

че връзка губя със живот и нрави

и все, що става в родния ми край...



И хората ги чувствам по-различни

и чужди са ми техните мечти

единствено в мен болката остава

за чудната природа

и майката земя...



И тази болка с дни - 

не, с часове расте тя вътре

и мъката разяжда стоманено сърце

и няма лек за нея - сърцето се превръща

във купчинка ръжда, отвята от печал...



И няма връщане назад...



Не ме събуждай сутрин...

искам още да поспя,

потопена в сладък сън,

с ефирно тяло, 

отърсено от земното притегляне -

                                           не ме събуждай ти...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me