uFeel.me
Моята Алма Матер
Автор: galenavyrbeva,  30 ноември 2011 г. в 19:39 ч.
прочити: 133

Тръгнах си завинаги във мрака,

през онази нощ живота промених.

Спомените само глухо шепнат,

за връщане назад - не се реших!

 

Всичко беше казано, прието,

 за в бъдеще - живота на студент.

Решенията бяха вече взети,

гостенка през месец, с чужд акцент!

 

Тръгнах, а пред мен бе само пътят-

реален, непознат, във безтегловност.

Отвари се вратата към живота,

излязал от познатия ми космос.

 

Студентството- мечта на гимназиста,

и в живота най- големия урок.

Към бъдещето- път на специалиста!

Приятели събира в кратък срок.

 

Студентството е отговор очакван,

за нощите безсънни във учение.

Оценка щом откриеш на стената,

за приема се молиш с насърчение.

 

Изборът е свързан с отговорност,

студентството е призив, не игра.

Изпитът се взема със способност,

а не със слабост, мързел и лъжа.

 

В утрешния ден си победител,

само ако днес склониш глава.

Знанието за теб да е вестител,

над желанието за нощна веселба!

 

Приятели безмерно ще откриваш,

след руините от спомени далечни.

Понякога е нужно малко време,

поне един да те обикне с обич вечна.

 

Подготовка за живота е урокът,

във който се отделяш от града.

Основи на развитие поставяш.

Студентството изгражда личността.

 

 Духовно с материалното се слива,

в реален кръговрат, непроменим.

Изборът дали ще си успешен,

е в твоите ръце и поглед зрим!

 

 Животът ще открехне днес вратата,

със успех от живораждащия вятър

Силата да властваш е в ръката,

на завършилите своя Алма Матер.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me