uFeel.me
Момичето със аления шал
Автор: Style.,  28 ноември 2011 г. в 22:47 ч.
прочити: 194
По уличките тесни на големия ни град
вървя си аз спокоен, доволен и засмян,
оглеждам се да видя някой мой познат -
пред мене много хора, а повече отзад.

Лицата им разглеждам, но не забелязвам,
дори един човечец, такъв, добър наглед;
дори един приятел, с когото да приказвам,
дори една душа... Обръщам се напред.

Тогава я видях. Насред купищата хора
една следа червена, като прясна кръв,
на всичко скучно тя изпъкваше на фона,
на всичко скучно тя бе пълен антипод.

Тогава я видях. Вървеше срещу мен:
походката - грациозна; усмивката - безценна.
Вървеше срещу мен такава, съвършена...
Безупречно момиче с шоколадов тен.

Къдрите ù руси със блясък заслепяват;
очите ù зелени като смарагдите блестят;
дългите бедра така те изкушават;
а бялата ù рокля... Но, уви, тогава

всички тез неща останаха си тайна.
Така бе, да... Във сметка крайна -
проклетия ми поглед беше приковал
изящният ù дълъг, плавен, ален шал...



//Едно старо произведение от архива xD Първото ми, всъщност.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me