uFeel.me
Молба за отлагане на празниците
Автор: kapi,  26 декември 2010 г. в 14:54 ч.
прочити: 353

Молба за отлагане на празниците



Как блести само всичко наоколо -
цветни гирлянди, искрящи кълбета...
Открехват се даже вратите на пъкъла.
Коледа е и за мръсните псета.

Гледам хората - греят лицата им,
пожелават си разни красиви неща.
Завиждам. Чисто и просто завиждам
на техните светли, свободни сърца.

Мразя ги аз тези празнични изблици
(доста години, откак съм така).
В мен всеки следващ празник забива
поредната яка свръхдоза тъга.

Господи, хайде де, стига се ражда,
стига възкръсва, и ходи, и прочие!
Спри сега времето! А когато се върна
ще отбележим денят за започване!

И разбунтувай морето тогава
с големи и яростни луди вълни,
струпай отново нас всички край огъня
и китарени звуци пусни да звънят!

Ще осъмнем докато китарата пее,
ще изтупаме лекичко ситния пясък,
слънцето бавно над нас ще изгрее,
изписано в златна божествена маска.

Ще доживея - аз знам - този празник.
Ех, надеждо, ти вече си стара,
но не умираш. Сякаш изчакваш
да се завърна при мойта китара.

Пясъкът, старият - някак си топъл -
уморено, но нежно петите разтрива.
Чува се даже и тихият вопъл
на вълната - все тъй калаено сива.

И дочувам в миг дивия крясък на гларус -
като зов той отеква и идва към мен.
Отговарям - недей! Не сега. Още малко.
Някой ден. Истински. Благословен.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me