uFeel.me
Моисей
Автор: oriola,  1 юли 2011 г. в 10:13 ч.
прочити: 332

Моисей, Моисей - Водачо величави,
кое ти даде сили да вървиш
сред злоба, съпротива и несгоди,
без равновесие за миг да нарушиш?

Сърцето твое, ярко запламтяло
подобно на спасителен маяк,
предвождащо събратята нататък
към новия, спасителния бряг.

Защото бе ударил час за Дело,
достойно за могъщия ти сан -
във името на бъдещето свято,
в което ти, Моисей, бе призован.

Сега пък ние, днешните потомци,
в чието име Подвиг сътвори,
подобно теб се учиме на твърдост,
която наполовин не се дели.

Че цел велика носим във духа си -
да служиме на този хорски род,
та някога, когато възмъжее,                      
във Космоса да влезе чист и горд.

                                                                      24.Х.2000 год.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me