uFeel.me
Мечти-семенца
Автор: Amenscha,  28 август 2010 г. в 00:20 ч.
прочити: 485
Всяко семе знае как да стане дърво,
пази спомени как да порасне
и стаило се в себе си – тихо, само
си мечтае небе да докосне.
 
Всяко семе, попаднало в шепа земя
пие влага, събужда се в мрака.
Избуяват от него стъбло и листа....
да укрепнат - не може да чака.
 
Топло-слънцето милва ги, бързо растат,
пускат здрави и силни филизи
и корони могъщи към небето пълзят,
брули вятър зелените ризи...
 
А мечти-семенца във душите ни спят,
плахи, крехки - големи и малки.
Kуп възможности около тях се въртят
и предчувствия - и велики, и жалки.
 
Ние пазим с любов семенцата-мечти
и ги топлим, поим ги със вяра.
Оживяват във нас и ни стават съдби,
и това до безкрай се повтаря.
 
..................Защото всяко семе знае как да стане дърво!
 
 
 
 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me