uFeel.me
Мъжът на четиридесет
Автор: barona39,  25 юни 2012 г. в 18:45 ч.
прочити: 391
Мъжът на четиридесет премина
онази златна възраст на Христос,
затуй не мери греховете с крина
и раят му изглежда под въпрос.     

Мъжът на четиридесет не гине     
в продажен тил, в задкулисни игри.
Той е строшил рекордите на Гинес,    
щом челяд в страшно време коландри. 

Мъжът на четиридесет не бори     
днес мелници, но и държан на връв     
той ще прескочи чуждите стобори,     
за да припали тъмната си кръв.

И от Сизиф навярно по-препатил, 
не гледа на нещата през перде:     
той сам избира кой му е приятел     
и този, който ще го предаде.     

Мъжът на четиридесет все в дълг е
или така се чувства, ще не ще.     
От кръста, който мъкне дълго, дълго,     
ще изковат креватче за дете.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me