uFeel.me
Мария
Автор: yotovava,  22 юни 2012 г. в 17:01 ч.
прочити: 213

Щом утрото не иска да настъпи
след мъчителна и буреносна нощ,
прати на просяка, преспал на пътя,
от къдриците си резнато със нож,

от хляба залъка, преди изсъхнал
да е,  виното, преди да прекипи
и на щурец плача, преди заглъхнал
да е в скута на смълчаните треви.

Да бъдеш сенчицата на поета
до дъно влюбен в мрачните коптори,
е трудно. За отплата – три сонета –
трите ръждясали от кръв пирони,

върху които плитката ти висне ­–
армаганено за бедния сархош.
Оголена до нерв самата близост
оправда ли смисъла да бъде лош?

Настъпи времето да си отидеш,
гръб обърнала на огледалото
със наченки за обратно виждане.
И краят всъщност е едно начало.

Оттук нататък в свитите ти устни
дано усмивка разцъфтява нощем,
когато спрялата се месечинка
душата ти на покрива попощи.

Когато пак успееш да провидиш
в росата чезнеща едно момиче,
надничащо зад дългите ти мигли
което, знаеш, дълго ще обича...

Върви, Мария, в утрото прокапа
с дъждовни многоточия олукът,
след този, за когото би умряла
и да възкръсваш после е ненужно.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me