uFeel.me
Лъв
Автор: oriola,  6 юли 2011 г. в 13:57 ч.
прочити: 341

Вървя през пустинята с ход равномерен,
навикнал да бъда единствено пръв.
Не скачам, не хуквам в глупашки импулси,
защото съм лъв.

Не се унижавам да моля местенце
край чужда трапеза, край чуждата стръв.
Със собствени сили победа добивам,
защото съм лъв.

В очите ми грее спокойната мъдрост,
не знаеща страх, нито завист, ни блъф.
Обидата пъдя, прощавам широко,
защото съм лъв.

Развявам в пустинята огнена грива,
свободен от собственост, царствено пръв.
Назад не поглеждам, стремежа избирам,
защото, защото, защото съм лъв.

                                                                      2.ХІІ.2000 год.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me